Jan Juc House 2

A compact, well-articulated, solar-passive home for a young family. Situated on a sheltered, slightly sloped block in old Jan Juc, the home works to respond to its siting constraints by accessing large amounts of northern sunlight and southerly breezes. The house makes the most of its site with a reduced footprint allowing for larger yard areas/planting and providing for seamless visual connection between inside and out.

Current Stage: Schematic Design

OP1 NE

OP1 NE COURT

OP1 NWOP2 NW

op3 NW

op3 NE

op3 court

Jetti House

A new home for a well-respected local Landscaper and his young family. Situated on a beautiful 2 Acre site the house is low-slung, earthy, durable, warm and solar passive. A simple, yet effective response to place…

Current Stage: Design Development

op3-Ne

op1-SW

op2-N

op2-SE

op3-DDD

 

Lorne House

Robust, Fire-proof, Masculine…

Current Stage: Town Planning

 

S

 

SW

 

W

 

E

 

East Geelong House

SW

 

SE

 

SE2

 

NE

WINTER RESERVE SPORTING PAVILION UPGRADE

Winter Reserve North West
Winter Reserve West
Winter Reserve South West
WINTER RESERVE MODEL 1
WINTER RESERVE MODEL 2

Springbank House 2

New house: Cube – timber, steel, glass

Current Stage: Documentation

North SiteNorth WestSouthNorth EastSouth West SiteEntryStore RoomNE Lid offSW Lid offEast Lid off

Highlander House

New residence… Steel, Glass, Timber, Brickwork… More info soon…

model 16

model 14

model 15

model 13

model 11

model 10

model 9

model 8

model 6

model 5

model 2

model 12013032910505020130329105126201303291052182013032910524420130329105307201303291053322013032910535420130329105422

South Beach house

A modernist courtyard house… privacy, light and crisp detailing… more info soon…

ENTRYENTRY INTERNALCOUTYARDOVERVIEW APPROACH

Artisan House

Bricklayers own home… more info coming soon…

Riverside Drive Renovation/Reinvention

The Riverside House renovation involved the careful redesign of an existing fibre cement lined dwelling. The modest house’s existing hardwood structure has been utilised wherever possible to reduce costs. The existing gable roofline has been redefined by installing outriggers along existing rafters and new steel columns to support the new members – effectively utilising half of the existing roof framing to create a new single raked wedge form. The dwelling will be relined in sustainably harvested silvertop ash shiplap weatherboards left untreated, resulting in minimal maintenance for the owners.

New areas of the dwelling have been carefully positioned to firstly respond to the client usage requirements and to secondly allow for new service installation, as the existing slab will utilised and framed over.

The main living and kitchen areas have been reformatted to sprawl onto a new north facing covered deck and courtyard area, where laser cut corten steel panels and bamboo planting will form a an attractive view point and screen from the street interface.

Solar passive principles have been employed throughout the redesign to allow for north solar gain. The Riverside house is a demonstration of how careful planning can be used to sustainably  reinvent existing dwellings by harnessing structure where possible and thereby reducing waste and cost.